Aprul Manik

Voorzitter

Aprul is in 1986 in Nederland komen wonen en in 1990 begonnen als horecaondernemer. Hij is eigenaar van het indiase restaurant The Bombay Spice in Hengelo en werkt daarnaast in het vastgoed. Aprul heeft een echte ondernemersmentaliteit en ziet ondernemen als zijn hobby. Ook brengt hij graag tijd door met vrienden en is erg betrokken bij zijn omgeving. Naast Baba-Aid is hij voorzitter van de Bengaalse vereniging Probash, een vereniging die activiteiten organiseert voor mensen van Bengaalse komaf. Hij heeft 4 kinderen en woont met zijn vrouw Salma in Hengelo.

Baba-Aid is begonnen als droom van Aprul. Hij opgegroeid in een gezin met een ‘projacast’, waarbij armere mensen in ruil voor onderdak en eten het huishouden en de landerijen onderhielden. Toen hij in Nederland kwam werd hij zich ervan bewust dat het ook heel anders kan. Nu wil hij heel graag iets terug doen, zodat deze mensen zichzelf ontwikkelen en een beter bestaan op kunnen bouwen.


Zakaria Zafori

Secretaris

Zakaria is geboren in Bangladesh en woont nu ruim 20 jaar in Nederland. Hij heeft de HBO opleiding Small business & Retail Management afgerond en is op dit moment werkzaam bij Masterpack Group BV te Enschede als Operations Manager. Zakaria heeft zich aangesloten bij Baba-Aid omdat hij graag iets wil betekenen en terug doen voor de arme mensen van zijn geboorteland.


Wil de Bruijn

Penningmeester

Wil heeft een technische opleiding in Bouwkunde, Weg en Waterbouw en Stedenbouwkunde behaald. Hij is werkzaam geweest bij de gemeente Lopik, het Gemeentelijk Woningbedrijf district Centrum en de gemeente Rotterdam. Daarna heeft hij gewerkt als directielid bij de Hengelose woningcorporatie Welbions en als docent bij het KOB. Momenteel is hij actief met vastgoed. Renovatie en beheer van woningen zijn daarbij de corebusiness binnen zijn bedrijf Bruvo Rights b.v. Ook is hij lid van verschillende bussinissclubs, zoals Commerciële Club Twente, Lighthouse en Heren Club Lopik.

Belangrijk om te weten:
Volgens artikel 3 lid 5 van de statuten van stichting Baba-Aid, ontvangen de bestuurders geen beloning voor hun werkzaamheden.

Adviserend lid


Mostafa Kamal

Mostafa is in 1991 in Nederland komen wonen en heeft een koksopleiding in Bangladesh gevolgd. Daarvoor was hij kledingmaker. Hij is begonnen als kok in Alkmaar, Nijmegen en Enschede en werkt nu alweer 10 jaar in het restaurant The Bombay Spice in Hengelo.

Lokale betrokkenen

Samsul Hassan

Samsul is een vriend van de familie en is onze meeste actieve betrokkene in Bangladesh. Hij heeft contact met de kinderen, zorgt voor alle nodige materialen en is tussenpersoon met school en andere partijen.